Trebinje

Skozi Trebinje smo se podali na poti iz Dalmacije, natančneje iz Korčule proti Črni gori. Zaradi slabih izkušenj s sobotnim čakanjem na meji med Hrvaško in Črno goro smo se odločili za kratek ovinek preko BiH, ki se je izkazal za več kot odličen. Malo naprej od Dubrovnika pot zavije proti severu v hribe na mejo z BiH. Mejni prehod Brgat je skoraj prazen in v nekaj minutah smo bili skozi. Pot se ves čas vzpenja in kmalu se pojavijo ostanki ozkotirne trase železnice. Po progi Trebinje – Dubrovnik je svoje čase vozil znameniti Ćiro. Ostanke te znamenite proge si lahko ogledamo v Mokri gori na Šarganski osmici.

IMG_0886.jpg IMG_0881.jpg IMG_0883.jpg IMG_0884.jpg

Cesta do Trebinja je v dokaj dobrem stanju. V Trebinju se splača pogledati stari Arslanagićev most, ki je bil preseljen iz struge reke Trebišnjice, ko je bila ta zajezena za potrebe hidrocentrale.

IMG_0894.jpg

Ostale slike:

IMG_0888.jpg IMG_0891.jpg IMG_0893.jpg IMG_0896.jpg IMG_0897.jpg

 

Položaj slik je prikazan na tej karti.

Pot iz Trebinja smo nadaljevali proti mejnemu prehodu Vilusi in naprej po novo zgrajeni magistrali v Risan v Boki kotorski.

komentarja 2

  1. […] glavnega vhoda v Dubrovnik se odcepi cesta levo za Brgat Gornji in mejni prehod v BiH. Pot pelje v Trebinje in naprej proti mejnemu prehodu Klobuk med BiH in Črno […]

  2. […] Mokra gora « Trebinje […]