Kanjon Tare, camping Grab

Pot domov iz Črne gore, sploh če se prične na južni strani, na Albanski meji, npr. pod Prokletijami zna biti predolga, da bi jo odpeljali v enem kosu. Bolj “priročen” je severni del, bližje BiH. Za prenočišče ali pa daljši dopust ob reki Tari je zelo primeren kamp Grab. Ta leži v samem osrčju kanjona reke Tare in predstavlja enega od osrednjih izhodišč za rafting na najbolj privlačnem delu kanjona.

IMG_1969.jpg

Pot do kampa se prične tik za obmejno policijo na Črnogorski strani. Namesto, da gremo preko Tare v BiH, odvijemo desno proti toku v kanjon. Pot je sprva lepo asfaltirana in pelje mimo nekaj hiš in še enega kampa. Makadamska pot se kar strmo spušča in že ob prihodu smo malce “cvikali”, kako bo naš kombi prilezel nazaj v hrib.

IMG_1996.jpg

Kamp je lepo urejen, postavljen malo nad reko Taro. Poleg recepcije je nekaj hišk, kjer oddajajo sobe za prenočitev. Poleg prenočišča imajo tudi prehrano. Sobe so odlično opremljene, glede na to, da je vse skupaj daleč v divjei soteski, na težko dostopnem terenu s kaj več kot traktorjem, terencem ali z malo živcev tudi z avtom.

IMG_1966.jpg

Cene so kar solidne, vendar razkošje sredi divjine je potrebno plačati. Še droben nasvet: samo sobe brez zajtrka se ne da najeti.

IMG_1968.jpg

Tara teče tik pod kampom, kjer je tudi nekaj malih tolmunov in manjša mivkasta plažica. Na obe strani od kampa se sluti divje brzice in rafting tod mimo zna biti pravi adrenalinski izziv. Vsekakor bi bilo tukaj vredno ostati kaj več kot samo za eno noč. Pa tudi tak bežen obisk pusti močan vtis prvinske narave in vseh mogočnih sil narave. Vse to je še podkrepila divja nočna nevihta, ki je še povečala negotovost okrog povratka po strmi, razdrapani makadamski cesti nazaj v civilizacijo.

IMG_1977.jpg

IMG_1987.jpg

IMG_1982.jpg

Več slik je v fotoalbumu.

 

Komentiranje ni možno.