Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Ste-Marie je lepa vasica v prekrasni pokrajini, kjer se začne pot proti Verdonu, evropskemu Grand canyonu.Ni ravno nek presežek, saj je zelo turistično oblegan kraj. Še največja zanimivost je visoko pod nebo obešena zvezda, ki visi na verigi nad kapelico Notre-Dame de Beauvoir. Veriga je vsidrana v navpične stene z vsake strani doline, ki obdaja vas. Zvezdo je tja postavil eden od vitezov križarjev, Sir Blacas, ko se je vrnil iz dolgega ujetništva.
IMG_6679.jpg
V zajedi soteske leži kapelica Notre-Dame de Beauvoir. Izhaja iz 8. stoletja in je bila obnovljena v 12. in 16. stoletju. Kapela je dejansko zgrajena na mestu še starejše iz 5. stoletja. Pod vasjo se da parkirati, sledi pa strm vzpon po stopnicah do obrambnih vrat. Od leta 470 n.š. je to tudi romarski križev pot.
Strmo pot si na koncu poplačamo z razgledom na enotne rdeče strehe v vasi, ki spominjajo na pogled z obzidja Dubrovnika. Razgled sega po dolini reke Maire, jezera Lac de Ste Croix in na okoliško hribovje, ki ne daje občutka, da skriva v sebi mogočen kanjon.
Lepo urejen PZA je tik pod vasjo, poleg pa je tudi veliko parkirišč, tako da s parkiranjem ne bo težav, če le ni kake romarske procesije.
IMG_6633.jpg
IMG_6635.jpg
IMG_6642.jpg
IMG_6661.jpg

 

Več info:

Lokacija:

 

Komentiranje ni možno.