Igman

Ponedeljek, tretji avgust 2015 se je začel z dežjem. V planu je bilo, da osvojimo enega od 2000-akov v okolici Bjelašnice. Ker se je jutro začelo dokaj klavrno, saj je skoraj celo noč in še del dopoldneva deževalo, smo malo dlje poležali in zamenjali plane med torkom in ponedeljkom. Gremo torej proti Igmanu in še “malo okoli”. Najprej se ustavimo ob vznožju smučišča v Babinem dolu, kjer je manjša trgovinica Konzum. Ugotovil smo, da je ob ponedeljkih zaprta. Vodo smo tako »tankali« kar v enem od izvirov ob poti, ki mu tu pravijo »hair česma«.

IMG_1660

Najprej smo odšli proti Igmanu, na najbolj oddaljeni del od Bjelašnice proti Sarajevu, ki se imenuje Malo polje. Podali smo se proti skakalnicam, kjer smo po nekoč servisni cesti parkirali nekako na višini odskočnih miz. Pod skakalnicami se vije steza, ki pripelje do zadnjega podpornika betonske konstrukcije, v katerem so stopnice do štartnih mest na vrhu zaletišča. Po stopnicah se da priti vse do vrha, kjer je lep pogled po zaletišču in v doskočno brežino. Tik pod mizami obeh skakalnic so postavljene kovinske table, verjetno zaradi tega, da ne bi kak norec poskušal skakat. V vznožju je podij za podelitev medalj. V bližini pa je tudi geocache.

Od skakalnic smo se odpravili proti tekaškemu poligonu na Velem polju, ki ga nekaj prenavljajo. Ena od dovoznih poti je imela povsem nov asfalt. Tribun tu ni videti veliko, le nekaj malega ob, verjetno, biatlonskem strelskem poligonu. Za podrobnejše podake o tem poligonu bom potreboval dodatne informacije, če pa kdo kaj več ve o tem, naj mi pa javi in bom z veseljem dodal v te zapise.

IMG_1682

IMG_1652 IMG_1661 IMG_1662

 

IMG_1698 IMG_1703 IMG_1709

IMG_1713

IMG_1718

Nekaj orientacijskih točk:

Komentiranje ni možno.