Adrenalinski parki na Korziki

Korzika je poplna raznih parkov, ki imajo eno skupno lastnost: obiskovalcem povečajo količino adrenalina. Na južnem delu otoka jih srečamo tako v mestih (npr. Solenzara), kot tudi v hribovitem delu osrednje in južne Korzike. V bližini kampa v Santa Luciji je adrenalinski park na lokaciji: 41.719069, 9.301717. Park ima proge, ki so namenjene začetnikom in bolj izkušenim. Nekaj pletenec se razteza preko rečice, ki teče tudi mimo kampa Aqua e Sole.

Kljub temu, da je ta najbližje kampu, smo raje obiskali park pri jezeru Ospedale. Par smo si ogledali že med našim prvim obiskom, vendar je bil takrat v začetku maja še zaprt. Načeloma so ti parki odprti med junijem in septembrom. Dobro pa je preveriti dejansko stanje na spletnih straneh ali preko telefona. Osebje v teh parkih zna tudi angleško, tako da znanje francoščine ni nujno potrebno.

IMG_8589 IMG_8644 IMG_8661 IMG_8696

Xtrem Parc Ospedale, kot se imenuje ima proge razporejene po težavnosti od rumene preko oranžne do rdeče in se nahaja na višini 1000m, cca. 20 minut vožnje iz Porto Vecchia. Naj opozorim, da z rdečo mislijo resno in za premagovanje teh je potrebna fizična moč in obilo kondicije, sicer bo ena sama muka za priti skozi. Na srečo imajo na sredi najhujših tudi kakšen zasilni izhod.

Najbolj zanimivo od vseh prog pa je t.im. via ferrata, ki je spretno speljana preko velikih balvanov in visoko v vrh stene, ki se vzpenja nad področjem parka. Plezanje sicer ni zahtevno, je pa dokaj atraktivno, saj se z vrha razlega lep razgled na okolico in bližnje akumulacijsko jezero. Ob dobri vidljivosti se vidi vse do Sardinije.

Nas je popoldne žal pregnal dež, tako da smo preizkusili le najzanimivejše proge, ostale pa smo pustili za prihodnjič.

Park video

Cena vstopnic: 18€ otroška, 22€ odrasli.

V parku je tudi bungee jump elastika.

Kratek posnetek s skalnega dela parka: https://www.youtube.com/watch?v=Cu_5fZjHG7g

IMG_8644

IMG_8584

IMG_8593

IMG_8605

Komentiranje ni možno.