Slap Kravica

Dopust v Dalmaciji lahko zaključimo z izletom preko Bosne. Slap Kravica je ena od zanimivih točk, kjer se moramo ustaviti v vročem poletju. Je čudovito doživetje za otroke. Sam slap Kravica se nahaja dobrih 15km stran od Medjugorja.  Reka Trebižat je na svoji poti skozi razgiban teren ustvarila enkratne slapove, do katerih pridemo z avtom iz mesta Ljubuški. Kažipoti so vidni, ni jih pa prav veliko. če prihajamo od meje s Hrvaško pri prehodu Crveni grm, se v Ljubuškem držimo desno. če prihajamo iz Medjugorja, pa gremo v prvem večjem križišču levo. Parkirati se da povsem spodaj pri slapu, kjer je tudi nekaj bifejev.

 

image

Zadnji del poti je zelo strm in betoniran. če nimamo živcev da bi šli povsem dol z avtom, ga lahko pustimo preden se začne betonski del ceste, kjer je obračališče in velik parkirni prostor. Strma pot nas pelje dol, kjer zagledamo te enkratne slapove.

IMG_6045.jpg

V poletnem času so seveda obvezna oprema kopalke. Naši otroci so takoj poskakali v vodo, kljub temu da ni bila ravno topla.  Gal je bil najbolj korajžen in je prvi zaplaval pod slapove.

IMG_6049.jpg

Jan pa je med tem raziskoval ozadje slapov in se tuširal ter masiral pod enim od množice slapov.

IMG_6065.jpg

Teren pod slapovi je prepreden z malimi potočki, jarki in tolmuni, kjer tudi najmlajši najdejo kaj zanimivega. Vsekakor je obisk slapa Kravica nepozabno doživetje za otroke, obenem pa prijetna osvežitev v vročih poletnih dneh. Po kopanju in čofotanju so vsi zaspali v avtu kot angelčki in pot do naslednje znamenitosti Bosne je tako zelo hitro minila. Mi smo se od tu odpravili na kosilo v Meðugorje.

IMG_6072.jpg

komentarja 2

  1. Anton pravi:

    Vse lepo in prav, le to ne drži, da lahko pripeljete z avtom do slapa, je prej rampa in od tam z vlakcem, tako sem jaz obiskal te slapove julija letos, sicer pa zelo lepo.